Sebarang pertanyaan sila hubungi kami melalui:~
 atau sms/call : 019-3658598
atau tinggalkan msg di KAUNTER PERTANYAAN di bawah..
Kami akan cuba respond secepat mgkin. TQVM

Set Bersalin IBU


Istimewanya Set Bersalin IBU Anda TIDAK PERLU:~

Urut/Sengkak
Tangas
Param / Pilis
Pantang Melampau
Takut Gila/Meroyan

HARGA : RM 200-00 (SM) / RM 210-00 (SS)
Set Bersalin IBU Ambar bukan sahaja sesuai untuk Ibu-Ibu Bersalin Secara Normal atau Pembedahan tetapi juga untuk Wanita Keguguran kurang dari setahun sekiranya lebih dari setahun amalkan SET SAYYIDA AMBAR agar sihat dalaman, mental & fizikal dan memudahkan proses kehamilan semula.

SBI Ambar menurut amalan pantang Timur Tengah yang mengambil rempah ratus seperti ketumbar, cengkih, kulit kayu manis, jintan hitam dan lain-lain untuk mengawal emosi kembali ceria & tenang, mengembalikan tenaga, menaikkan rahim, menguatkan badan wanita selepas bersalin atau keguguran dan memudahkan penyediaan kehamilan semula .

Bezanya ia mudah, ringkas dan tidak banyak produk yang perlu dimakan. Untuk 3 hari Pertama makan 3 produk sahaja iaitu AK IBU, TUJU DARAH & TUJU MEROYAN dan hari-hari seterusnya hanya makan 1 produk iaitu AK IBU sehingga habis. Kesemua Produk kami berbentuk kapsul sayur-sayuran mudah larut.

Cukup ke?? Jawapannya: MEMANG CUKUP sebab setiap kapsul AK IBU dirumus daripada 16 jenis rempah ratus yang mempunyai pelbagai khasiat& kebaikan untuk membaikpulih & menyihatkan kesihatan dalaman wanita bersalin atau keguguran.

Dan Secara Jujur, semasa dalam pantang siapa yang pernah habiskan produk yang dibeli? Kebanyakkan tidak & rasa bersalah! Jadi Apakata cuba SBI Ambar, pantang tetap pantang secara sihat cuma tak payah berparam, berpilis, tangas atau sengkak tetapi kesan pantangnya sama seperti berpantang secara tradisional Melayu/Jawa.

Jangan risau pasal berat badan, perut buncit, angin badan, masalah meroyan dan rahim kerana anda pasti anggun, sihat, ceria & berseri selepas pantang. Ini adalah kerana TUJU DARAH berfungsi sama seperti bertangas atau bersengkak yang dipercayai membantu membaikpulih & menaikkan rahim tanpa perlu disengkak atau diurut .

Manakala TUJU MEROYAN pula dipercayai membantu mengecutkan batu meroyan & mengawal emosi kembali ceria tanpa perlu berparam dan berplis. Dan AK IBU pula membantu membuang angin badan, lebihan air dan menyihatkan badan selepas bersalin atau keguguran kembali anggun .

Nasihat kami kepada WANITA KEGUGURAN , bukan Ibu-Ibu Bersalin sahaja yang layak menjaga diri mereka selepas bersalin. Wanita yang mengalami keguguran janin juga harus peka menjaga diri selepas mengalami keguguran tersebut Kenapa ? Ini adalah disebabkan wanita keguguran telah melalui proses yang sama seperti ibu-ibu yang mengandung hanya tidak sampai ketahap bersalin seperti kebengkakan rahim, perubahan hormon dan emosi. Oleh yang demikian, penjagaan selepas keguguran amat penting untuk memudahkan proses kehamilan semula. Oleh itu, dengan mengambil SBI Ambar membantu mengawal emosi,membaikpulih & menguatkan rahim dan badan agar mereka boleh hamil semula tanpa sebarang tekanan.

LARANGAN: SEMASA MENGAMBIL SET BERSALIN IBU AMBAR, DI LARANG MENGAMBIL SEBARANG PRODUK MAKANAN ATAU MINUMAN YANG BERASASKAN HERBA & AKAR KAYU!!!BILA HARUS MULA MAKAN?

a. Ibu Bersalin Normal boleh makan seminggu / 7 hari selepas bersalin dan/atau sekembali ke rumah;

b. Ibu Bersalin Secara Pembedahan boleh mula makan seminggu / 7 hari selepas doktor benarkan makan makanan berat dan/atau sekembali kerumah; dan

c. Wanita Keguguran boleh mula makan secepat mungkin.

CARA PENGAMBILAN PRODUK SBI AK

1. UNTUK 3 HARI PERTAMA SAHAJA
WAKTU PAGI

1. Makan dua (2) kapsul AK IBU , perut kosong atau selepas makan dengan segelas air suam ;

2. Selepas sarapan pagi makan dua (2) kapsul TUJU DARAH sahaja.

WAKTU PETANG

Makan dua (2) kapsul TUJU MEROYAN dengan segelas air suam dan mesti makan dalam waktu yang ditentukan iaitu 5 petang sehingga 7 malam sahaja. TUJU MEROYAN MESTI DIMAKAN SEPERTI MENYOROK DI BELAKANG PINTU ( mengikut petua).

WAKTU MALAM

Selepas makan malam atau sebelum tidur, makan dua (2) kapsul AK IBU dengan segelas air suam.

2. UNTUK HARI-HARI SETERUSNYA

Makan dua (2) kapsul AK IBU pada waktu pagi dan malam seperti biasa sehingga habis .**** SELEPAS HABIS PANTANG AMBIL SET SAYYIDA AMBAR UNTUK MEMBERI KESIHATAN DALAMAN DAN LUARAN BERTERUSAN.***
Empat (4) Botol AK IBU untuk pemakanan 60 hari sahaja dan seterusnya amalkan Produk AK WANITA Ambar Kenanga. AK IBU digunakan secara tradisional untuk kesihatan dan menguatkan badan wanita selepas bersalin.

Sat
u (1) peket TUJU MEROYAN AK untuk pemakanan 3 hari pada waktu petang sahaja . Ia adalah makanan tambahan yang menggantikan fungsi berparam atau berpilis. Tahukah anda bahawa berparam atau berplis adalah untuk . mengecutkan batu meroyan & mengawal emosi kembali tenang serta membuang angin?

Satu (1) peket TUJU DARAH AK untuk pemakanan 3 hari dan pada waktu pagi sahaja. Ia adalah maka
nan tambahan yang menggantikan fungsi bertangas atau bertungku. Tahukah anda bahawa bertangas atau bertungku adalah untuk mengeluarkan saki baki darah-darah kotor yang terselit dirahim sewaktu bersalin atau keguguran?.
PILIHAN PRODUK YANG DIGALAKKAN AMBIL SEMASA & SELEPAS PANTANG :
1. SEMASA DALAM PANTANG, digalakkan mengambil JUS AMBAR minuman herba yang melawaskan pembuangan air besar & menambahkan tenaga. Gunakanlah juga MINYAK AK kami kerana ia bukan sahaja melegakan kesakitan & kelenguhan badan tetapi menyenyakkan tidur & menyegarkan badan. Ia juga sesuai untuk bayi kerana akan menjadikan kulit badan & kepala licin disamping MINYAK AK ini ada bacaan ayat-ayat suci sesuai untuk bayi meragam.
2. SELEPAS PANTANG, dinasihati mengambil SET SAYYIDA AMBAR untuk memberi kekuatan kesihatan dalaman & luaran dan diikuti AK WANITA kerana dengan pengambilan produk-produk AK tersebut anda & suami akan dapat rasa perbezaan yang ketara dimana ia akan membaikpulih hormon,menegangkan buah dada,mencantikkan & menegangkan kulit , mengurangkan bau badan & vagina, mengurangkan keputihan , menganjalkan vagina wanita dan memuaskan hubungan intim.
NASIHAT :
1. Semasa dalam pantang pengambilan makanan berprotein tinggi dan berkhasiat serta minum air suam sekurang-kurangnya 8 gelas sehari adalah bagus untuk menambah darah dan mengembalikan kecergasan tubuh. Ibu-ibu seharusnya menikmati makanan yang boleh memberi tenaga apatah lagi setelah penat bertarung berjam-jam untuk melahirkan dan menjaga bayi selain terpaksa mengalas kerja rumah.

2. Semasa dalam pantang JANGAN URUT atau SENGKAK RAHIM kerana pada masa ini rahim tengah cedera/bengkak sebab itu ia hanya boleh diurut pada belakang badan, tangan, kaki dan lain-lain kecuali perut atau peranakan/rahim. Urutan di bahagian perut ,sekiranya perlu hendaklah dibuat selepas 6 bulan bersalin.

3. Jangan lupa makan ubat doktor terutamanya antiobiotik . Minum air suam sekurang-kurangnya 8 gelas atau lebih pada waktu pagi & petang. Kurangkan minum air pada waktu malam.
Elakkan minum air asam jawa, air oren, limau nipis, minuman bergas dan air nenas sebab rahim tengah luka dan/atau cedera.

4. Jangan mandi petang atau malam, kalau boleh mandi pada waktu pagi dengan air suam dan waktu petang lap badan dengan kain basah.

5. Jangan lupa pakai sarung kaki atau selipar rumah & baju berlengan panjang semasa dalam pantang. Sekiranya kebilik air sila pakai selipar.SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT LANJUT SBI AK, NASIHAT SERTA PETUA-PETUA UNTUK DIAMALKAN ...

No comments:

Post a Comment

LINK!